user_mobilelogo

Met 12 leden vertrokken we op zaterdagmiddag 30 juni vanaf het ACC naar Someren. Het doel: het museum voor vliegsimulatie. We werden verwelkomd in een bedrijfshal en kregen een korte uitleg over de achtergronden en het doel van het museum. Het belangrijkste doel is het bijdragen aan het behoud van uitgediende vliegtuigsimulatoren. De vrijwilligers van de organisatie verzorgen niet alleen de rondleidingen, de koffie en de toelichting, maar repareren en restaureren ook de professionele simulatoren waar het museum zijn naam aan ontleent.

In de hal staan een paar mooie bewijzen van het vakmanschap van de museum-leden. Het pronkstuk is, zeker qua afmetingen, een bijna complete A310 simulator die de hal bijna tot aan de nok vult. En dan te bedenken dat het bewegingsmechanisme niet meegenomen is in het museum…. Met die hydraulische poten eronder zou de simulator een twee keer zo hoge hal hebben nodig gehad! De imposante cockpit van de A310 werd op overtuigende wijze tot leven gebracht, niemand die de beweging van het platform miste. Toch blijkt de techniek van zo’n oude simulator dermate complex dat na een aantal vergeefse pogingen om er mee te vliegen daar uiteindelijk van moest worden afgezien. Desondanks blijft de kennismaking met de voor de jaren tachtig unieke graad van automatisering in de Airbus-cockpit voor iedere belangstellende een heel interessante ervaring.

Maar: gevlogen kon er toch wel, en hoe! Op de eerste plaats de Beech Baron die dankzij de rondom projectie met 3 beamers veel aandacht trok. Er is door onze leden menig rondje rond Schiphol gevlogen. En dat, terwijl de temperatuur in de hal inmiddels – ook al dankzij de elektronica van de A00 sim – behoorlijk opgelopen was. De misschien wel meest levensechte vliegervaring hadden de dapperen die in de Link Trainer met de kap en deur dicht gingen blind vliegen. Het valt niet mee om zonder visuele clues je attitude te behouden, die les hebben alle piloten daar wel geleerd.

Al met al een bijzonder interessante en leerzame middag, waarbij ook het fun-gehalte ondanks de warmte nog aanzienlijk was!

 

Sponsoren

ARESCO B.V.

ARESCO-BV.

Flight sim Engineering

View more

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in engineering van simulatorsoftware en het bieden van klantenondersteuning wereldwijd.

Sponsoren

Advertentie aanvraag

AANVRAGEN.

Aanvraag formulier klik hier.

View more

Wil je op onze website adverteren vul het formulier in en wij nemen contact met je op. Wij stellen het op prijs dat je de club financiële steunt.

Flightsim Beek clubdagen: woensdagavond tussen 19.00 - 21.30 uur en zaterdagmiddag tussen 13.30 - 17.00 uur.
Adres: Horsterweg 13, 6199 AC Maastricht-Airport
Vanaf 13 jaar ben je welkom.