Groepsvluchten VFR-training Screenshots Nieuwsbrieven Flying Armchairs en route

LittleNavMap op het ATC station

  1. Start MSFS op PC4 (Airbus sim) op.
  2. Klik in de map Hulpprogramma’s op het bureaublad van PC4 op LittleNavConnect. Mag ook als eerste, volgorde is niet van belang. Er verschijnt een schermpje waarin je kunt zien of het programma al dan niet contact heeft met de simulator en of er contact is met een client, in ons geval dus met het ATC-station. Kan handig zijn om hier naar te kijken als er iets niet werkt. Verder kun je dit schermpje minimaliseren.

Daarmee ben je klaar v.w.b. PC4. Je kunt op PC4 nu gewoon je gang gaan met vliegen of andere toepassingen, zo lang MSFS en LittleNavConnect maar blijven draaien

3. Op het ATC station start je LNM op. Wacht met de volgende stap totdat LittleNavConnect draait op PC4 (stap 2).

4. Ga in het tabblad “Gereedschap” naar “Connect to Flight Simulator”(bovenste optie) en klik op “Remote/Netwerk”.

5. Klik op “Verbinden” onderaan het venstertje. Verander niks aan de vooraf ingevulde Hostnaam (= PC naam PC4 in Windows) en het poortnummer (51969). Het gebruikte poortnummer is  niet gelijk aan het default poortnummer van LNM. Daardoor is het mogelijk om op PC4 gelijktijdig onafhankelijk LNM te laten draaien.

6. Klaar. Op het ATC station heb je nu LNM draaien alsof het op de vlieg-PC zelf is. Dat betekent o.a. dat het vliegtuig van PC4 geel is en de andere groepsvluchtdeelnemers rood.

7. Uitschakelen: geen bijzonderheden.

Het bovenstaande werkt zowel met JoinFS als met het MSFS eigen groepsvlucht systeem.