Groepsvluchten VFR-training Screenshots Nieuwsbrieven Flying Armchairs en route

30 maart 2024: IFR van Schiphol naar Groningen


Comments

3 responses to “30 maart 2024: IFR van Schiphol naar Groningen”

 1. Jan Jongen Avatar
  Jan Jongen

  Helaas is het vandaag niet tot vliegen in clubverband gekomen; de internetverbinding in ons clublokaal liet het afweten, waardoor vliegen onmogelijk was. We kijken naar een later tijdstip om deze vlucht uit te voeren. Wordt vervolgd.
  Gelukkig werkt de Boeing cockpit nog met “good old” Prepar3d, waardoor – hoewel ook na enig oponthoud door technische problemen – daar het vliegen wel mogelijk was.

 2. Jan Jongen Avatar
  Jan Jongen

  Inmiddels is zaterdag 30 maart de nieuwe datum voor deze vlucht geworden; eens kijken of de techniek ons nu niet in de steek laat…

 3. Jan Jongen Avatar
  Jan Jongen

  Zoals ook op de bovenstaande foto’s te zien: af en toe was het best (in)spannend tijdens de ongeveer 2 uur durende groepsvlucht van Schiphol naar Eelde. De ATC werd weer puik verzorgd door Joost die de hele Quickview van buiten had geleerd, zo leek het. De Boeing, Airbus en TBM-piloten deden hun uiterste best om correct de procedures en gesprekken met de verkeersleiding af te werken, maar desondanks waren er regelmatig spannende momenten als de techniek weer net even anders dan verwacht reageerde. Volgende keer meer!

Leave a Reply