Groepsvluchten VFR-training Screenshots Nieuwsbrieven Flying Armchairs en route

zaterdag 27 april: bezoek aan PS Aero in Baarlo

Zaterdagmiddag 27 april bezochten we 11 man/vrouw sterk PS Aero in Baarlo. Onder een prima oranjezonnetje werden we rondgeleid langs al het bijzondere en soms unieke vliegmaterieel dat Piet Smedts sinds 1991 verzameld heeft. Eigenlijk is verzamelen nooit het doel geweest, maar staat handelen in vliegtuigen en “vliegtuigrommel” centraal bij PS Aero.

Bij de ontvangst bleek er een misverstand te zijn over de toegangsprijs, uiteraard in het nadeel van de bezoekers ;-), maar onze leden losten dit soepeltjes op. We namen plaats in de triple seven mock-up voor een eerste toelichting, een aangeklede kop koffie en een film over de geschiedenis van PS Aero.

Onze gids wist die geschiedenis nog flink te verlevendigen met talloze anekdotes. Boeiend was zijn toelichting op de wijze waarop al het moois in Baarlo terecht is gekomen, zowel fysiek – sjouw maar eens een Caravelle over de Napoleonsbaan – als qua aanpak – hoe koop ik als burger wapentuig – kwamen er heel wat details aan de orde.

Vervolgens naar buiten waar de “schoonheden” staan opgesteld. Sommige in bijna vliegklare staat, maar de meeste bedoeld voor de verkoop of als decor voor spannende filmscènes: een in Bundeswehr-kleuren geschilderde Starfighter b.v. die ooit diende voor een RTL documentaire over de “widowmaker” of een 737-cabine mock-up die in een Amerikaanse action-thriller onder water op de kop moest gaan – het is allemaal te beleven bij PS Aero.

Hopelijk spreken de foto’s verder voor zichzelf. Al met al een heel interessant en leuk bezoek aan dit unieke luchtvaartbedrijf!

Britse Comet-neus op de vergane Franse schoonheid van de Caravelle

Horlogerie Française

De Mil MI-26: goed voor 20 ton payload, ons clubje links achter…

Cockpit van de Mil MI-26: minstens 4 bemanningsleden met plaats voor 6

Een van de hangars met een Engelse SAR Lynx heli, niet onbekend voor onze clubleden


Comments

Leave a Reply