Groepsvluchten VFR-training Screenshots Nieuwsbrieven Flying Armchairs en route

12 juli 2024: bezoek aan Collins Aerospace

Op vrijdag 12 juli brengen we een bezoek aan Collins Aerospace, buren van onze club op Maastricht-Airport.

Wat doet Collins Aerospace in Beek?

Daarvoor moeten we terug naar de beginjaren van de luchtvaart, ergens in de eerste helft van de 20e eeuw. Hamilton Standard was net ontstaan uit een fusie van Standard Steel Propellers en Hamilton Aero Manufacturing en leverde allerlei vliegtuigonderdelen, met name propellers. In 1982 opende het bedrijf een vestiging op de luchthaven met als belangrijkste activiteiten het reviseren van propellers en brandstofpompen voor straalmotoren.

In 1999 fuseerde Hamilton met Sundstrand en ging verder als Hamilton Sundstrand zonder grote gevolgen voor de activiteiten in Beek, die overigens prima liepen.

Een volgende grote verandering was de fusie van Hamilton Sundstrand en Rockwell Collins tot Collins Aerospace in 2018. Inmiddels is het productpalet van de vestiging in Beek gegroeid naar het onderhoud, reparatie en revisie van composiet propellers, hydromechanische en elektronische brandstofregelsystemen en -pompen, luchtmanagementsystemen en verlichtingsproducten. Meer dan 300 klanten worden door Collins vanuit Beek bediend. Daaronder bevinden zich grote luchtvaartmaatschappijen, regionale operators onderhoudsbedrijven en distributeurs over de hele wereld.

We zijn benieuwd naar dit bedrijf!